Techniek

Gebruikte technieken en machines

Handmatig Beide ME Meubelmakers zijn geschoold in het handmatig bewerken van hout. Dit betekent dat zagen, beitels, schaven, lijmklemmen, kruishouten allemaal regelmatig gebruikt worden. In 2 werkplaatsen beschikken we over volledig ingerichte meubelwerkbanken met alle gereedschap om met zorg hout met de hand te bewerken en af te werken. In verschillende meubels hebben we bijvoorbeeld laden met handmatig gezaagde zwaluwstaartverbindingen toegepast en ook de pen-en-gat verbindingen worden voor een deel handmatig gehakt en gezaagd.
Stationair machinepark Daarnaast beschikken we inmiddels over een uitgebreid machinepark om ook mechanisch het een en ander te kunnen bewerken: Professionele afkortzagen , twee vlak- en vandiktebanken , Verschillende cirkelzaagtafels , horizontale frees , kettingfrees , bovenfrezen , boorkolommen zelfs 2 draaibanken hebben we ter beschikking, lintzagen , figuurzaagmachines , verschillende stationaire schuurmachines.
Mobiel gereedschap Ook voor onderweg hebben we voldoende elektrisch handgereedschap ter beschikking. dat we met 2 aanhangwagens overal ter plekke kunnen brengen.
Technieken Met deze machines hebben we inmiddels al heel wat hout verwerkt en kunnen we echt vanaf het vellen van een boom in het bos tot en met het verwerken van hout in de meest fijnzinnige voorwerpen voor u verzorgen. Daarnaast hebben we de kennis en machines om ook eventueel staal in constructies te kunnen verwerken: zagen en lassen en boren van staal zijn geen probleem.