Kasten

Garderobekast

Deze bijzonder goed geslaagde garderobekast heeft een zeer kleine footprint. Het hout komt van een eikenboom uit Niersen. De boom werd gezaagd door Jos Koldenhof uit Vaassen. Het staal komt van Kees Bouwmeester uit Vaassen. De kast werd door mij gemaakt in Heerde. Uiteindelijk is deze kast geplaatst in een prachtig huis in Vaassen. De foto’s zijn gemaakt door Christiaan Bes uit Vaassen.

Eiken Buffetkast

Eiken Buffetkast met 6 greeploze lades.


Zwevende boekenkast

In een appartement hebben we een "zwevende" boekenkast gemaakt van massief grenen. De buitenrand is 28 mm. De liggers zijn 22 mm en de schotjes zijn 15 mm. Doordat de kast strak tegen de muur is gehangen en er geen poten onder zitten kunnen er geen stofnesten ontstaan.


Staal en Hout

Deze twee kasten zijn geplaatst in een nieuw gebouwde woning. Bij de bouw van de woning is gebruik gemaakt van de originele stalen spanten van een gesloopt fabrieksgebouw dat daarvoor op die plaats stond.

Door de combinatie van staal en hout toe te passen komen de kasten volledig tot hun recht in deze woning.

De kasten zijn ontworpen door de opdrachtgevers.


Kledingkast van steigerplanken

Bij een bestaand bed van steigerplanken hebben we een bijpassende kledingkast gemaakt. Steigerplanken is niet ons favoriete materiaal maar in dit geval hebben we een uitzondering gemaakt. Om de kast ondanks het grove materiaal toch comfortabel te laten gebruiken, lopen de laden op stalen geleiders en zijn de deuren van push-to-open sluitingen voorzien. De onderste lade kan nog verwijderd worden waardoor een luchtiger kast op poten ontstaat.