Tafels

Eetkamertafel van eiken

Deze eetkamertafel hebben we gemaakt van het hout van een op stam gestorven eik uit de achtertuin van een kennis. Het hout hebben we door de houtzagerij laten zagen en daarna enkele jaren aan de wind gedroogd. Hiervan hebben we een grote robuuste eettafel gemaakt met een mooie rustieke tekening in het hout. De coördinaten van de boom van herkomst hebben we onder in het blad ingebrand. De uitschuifbladen rusten op de laden waarin ze normaal opgeborgen liggen. Door een vernuftig systeem worden de laden als ze helemaal uitgetrokken zijn in de juiste stand gefixeerd zodat een 310 cm lange vlakke tafel ontstaat.

Bureautafel van Douglas uit eigen tuin

Deze tafel heb ik samen met de opdrachtgever gemaakt. De boom kwam uit haar eigen tuin. De delen van het onderstel zijn verlijmd om het werken (scheuren en vervormen) te voorkomen.

Salontafel van geselecteerd eiken

Voor deze tafel hebben we speciaal geselecteerd eersteklas eiken van de fijnhouthandel Huyskamp in Zwolle gebruikt. Met een formaat van 140 x 140 cm en poten van 14cm bij 14 cm en een optische bladdikte van 14 cm is echt een gigantische tafel ontstaan. De randen van de tafel zijn opgebouwd uit in verstek verlijmde balken van 6 x 14 cm, om krimscheuren te voorkomen. Het blad is vlak gefreesd met een speciale hulpconstructie en daarna ingelaten in de randbalken. de randbalken zijn met dubbele pennen en gaten aan de poten verbonden. Deze tafel lijkt niet alleen groot en robuust, hij is het ook echt...en loodzwaar

Salontafel met ladenblok van eiken

Deze salontafel is gemaakt van eigen gezaagd eikenhout: Marinus heeft een partij bomen uit de kroondomeinen gekocht, deze aan huis laten zagen door de mobiele houtzagerij, thuis opgelat en jaren aan de wind laten drogen. Na het schaven bleven prachtige planken en balken over, perfect geschikt voor onder andere dit meubel. Het ontwerp is gebaseerd op dikke poten,die sterk "verjongen" (= dunner worden) naar boven toe. Hierdoor rust het blad op charmante dunne pootjes en lijkt bijna te zweven. De stabiliteit krijgt de tafel uit het ranke ladenblok, dat even dik is als de poten (9cm). Het ontwerp is van Kühne, Kühne en Kühne; de uitvoering vooral door Marinus.

Grote salontafel zonder zichtbaar kopshout

Deze tafel is geïnspireerd op onze grote salontafel, maar dan zonder zichtbaar kopshout. Gemaakt van noestvrij Frans eiken.

Inklapbare statafel van pallethout


Tuintafel van pallethout


"Ovale" tafelBoomstamtafel