Overige

Commode van grenen vloerdelen

Speciaal voor een nis in een nieuwe kinderkamer hebben we deze commode op maat gemaakt. Na verschillende ontwerpen zijn we op deze uitvoering uitgekomen: ontworpen met veel reliëf in het front om de kast uit de nis te laten steken. De hele commode is gemaakt van grenen vloerdelen: De constructie is opgebouwd uit een frame van balkjes, gemaakt van verlijmde vloerdelen, allemaal met pen-en-gat verbindingen verbonden. Dit frame is daarna ingevuld met panelen. De deurtjes zijn ook weer gemaakt van vloerdelen: een in verstek gezaagde rand met daarin losse panelen van verlijmde vloerdelen.

Brievenbussen van robijnhout

Voor zorginstelling de Passerel, gezinsvervangend tehuis de Geode, maakte we deze brievenbussen. Helemaal opgebouwd uit robijnhouten plankjes die we van een oude parketvloer zaagden en schaafden. Om een houten mal plakten we de plankjes in steens verband aan elkaar, rondom de hele mal zodat een gesloten houten doos ontstond. Na droging van de lijm zaagden we de doos diagonaal door waardoor 2 brievenbussen ontstaan. Hergebruik in optimale vorm en een mooi product.

Schuifdeurwand van betonplex

Dit project hebben we uitgevoerd in een nieuwbouwwoning met een diepe garage waarin de eigenaren een washok wilden afschermen. We maakten een nieuwe wand uit een houten frame, met pen en gat verbindingen en vervolgens afgetimmerd met betonplex, dat goed schoon te houden is. Daarin is een grote opening vrij gehouden voor de schuifdeur die weinig ruimte inneemt. Door de zware Hutchinson schuifdeur rail loopt de deur heel licht. Met tochtborstel rond alle randen zorgden we voor een hygiënische scheiding. Het ingefreesde ruitpatroon zorgt voor een strak uiterlijk en gaf ons ruimte om de bevestiging goed te camoufleren.

TV kast


Wijnrek

Door de opdrachtgever zelf ontworpen wijnkast van eiken. De kast is geplaatst als afscheiding tussen de open keuken en de kamer.

Schuur van lariks

Dit ontwerp is gebaseerd op de vorm van een boeren kapschuur, voorzien van een balkenstructuur in Lariks. De balken zijn allemaal traditioneel met elkaar verbonden met pen-en-gatverbinding en daar doorheen een toogpen. De muren bestaan uit geïmpregneerde blokhut profielen die ingefreesd zijn in de balken met daarboven draadglas driehoeken die voor de natuurlijke lichtinval zorgen. Speciale aandacht ging uit naar 2 monumentale schuifdeuren in lariks. Het dak van industriële damwandprofielplaten maakt het ontwerp af. Met de grote stellingen die we er in maakten is het een prachtige gebruiksschuur geworden waarin de skelter van de jongste een mooie plek vindt.

Boeidelen van western red cedar

Aan dit huis, uit begin vorige eeuw, hebben we voor een vriend de boeidelen vervangen. De oorspronkelijke staat is op één foto goed te zien. De nieuwe boeidelen hebben we uitgevoerd in weerbestendig Western Red Cedar en bevestigd met roestvrijstalen schroeven. We hebben zo veel mogelijk de originele detaillering teruggebracht: De dekplanken op de dakpannen die iets oversteken, de schuin ingefreesde groef in het oppervlak van de boeidelen, de plaats van de naden en de typische beëindiging naar de dakgoot toe. Weliswaar geen meubelmakerswerk maar met de bestaande detaillering toch een mooie klus. De eigenaar heeft e.e.a. vervolgens afgelakt.