Marinus van Norel

Marinus is de meest praktische van dit samenwerkingsverband. Waar Ernst soms met ontwerpen komt die moeilijk uitvoerbaar zijn, maakt Marinus vaak wat proefstukjes om een manier te vinden waarop een idee uitvoerbaar wordt. Daarbij is Marinus de man die altijd de gang er in houdt. Een ruime ervaring in klussen van allerlei soorten helpt hem daarbij: zowel in hout als in staal heeft hij al menig project vervaardigd.
Een klus is Marinus niet snel te groot en te ingewikkeld en daarom heeft hij zijn werkplaats en hulpmiddelen daar ook op ingericht: In het buitengebied van Heerde heeft hij een zeer grote werkplaats met alle faciliteiten. Naast het bewerken van hout heeft Marinus ook al een reputatie opgebouwd in het zelf aankopen van rondhout, o.a. uit de kroondomeinen, dit zelf wateren en zelf drogen en vervolgens door de mobiele houtzagerij laten zagen. Ook weet Marinus nog wel eens een partij resthout, pallets, parket, kraaldelen op de kop te tikken, waarmee ook goedkope of proefprojecten kunnen worden uitgevoerd.
Fotograferen is niet zijn sterkste kant. Maar om een indruk te geven zijn wel een aantal foto's gemaakt en geplaatst om een indruk te geven van de uitgevoerde opdrachten.